Prilika za usavršavanje u inozemstvu kroz sudjelovanje u MobiliseSME programu

 

Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka Lokalna je kontakt točka za MobiliseSME program namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, a sufinanciran je od strane EaSI programa (EURES) Europske unije.

Ako želite biti u tijeku s najsuvremenijim inovacijama, povećati konkurentnost svoje tvrtke, trebaju Vam nove ideje i želite steći nove vještine te ste zainteresirani za pronalazak poslovnih partnera – onda je MobiliseSME program za Vas.

Cilj programa je poticanje kratkoročne prekogranične razmjene zaposlenika, menadžera i/ili (su)vlasnika. Uz spomenuto, program pruža priliku malim i srednjim poduzetnicima za uspostavljanje međunarodnih kontakata da bi, u konačnici, poboljšali svoju tržišnu poziciju te da bi sebi i/ili svojim zaposlenicima pružili mogućnost za razvijanje novih vještina.

Dvije su mogućnosti sudjelovanja u programu:

  • SC – Sending company – Tvrtka korisnik – tvrtka čiji zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) idu na razmjenu (isključivo mali ili srednji poduzetnik)
  • HC – Host company – Tvrtka domaćin – tvrtka kod koje zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) dolazi na razmjenu (prihvatljivi prijavitelji mogu biti i velike tvrtke)

Pozivamo Vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i postanete dio MobiliseSME programa neovisno o tome želite li biti Tvrtka domaćin, koja će primiti djelatnike drugih tvrtki iz inozemstva ili Tvrtka korisnik koja će svoje djelatnike poslati u inozemstvo i primiti mjesečnu financijsku potporu u iznosu od 500 do 1000 eura.

Tvrtka domaćin prema poduzetniku koji dolazi na razmjenu nema nikakvih financijskih obveza.

Više o programu možete saznati putem sljedeće poveznice.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na adresu e-pošte danijela@tera.hr.


Aktivnost “Informiranje MSP-ova na području djelovanja PPI” dio je projekta “Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije”, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o.