Predstavnici Međimurske županije i MENEA-e održali radni sastanak s glavnim tajnikom Saveza Alpe – Jadran

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je Thomas Pseiner, glavni tajnik Saveza Alpe-Jadran, jedne od najstarijih regionalnih inicijativa u Europi, a čija je Međimurska županija službeno članica od 2013. godine. Tom su ga prilikom primili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović sa stručnom suradnicom Marijom Stanković ujedno i kontaktne točke Saveza u Međimurju. Uz njih, sastanku su prisustvovali  direktor Međimurske energetske agencije MENEA – e, Alen Višnjić te Sanja Vrtarić koja vodi Tematsku kontaktnu točku Saveza  za energiju i okoliš i  ima ulogu partnera i  osobe zadužene za informiranje zainteresiranih pojedinaca za projekte iz navedenog područja.

Tijekom sastanka raspravljalo se o dosadašnjim rezultatima Saveza, ali i planovima za budućnost, te ulozi Međimurske županije na lokalnoj i nacionalnoj razini. Također, ovo je bila iznimna prigoda da predstavnici Međimurske županije i MENEA – e, Pseineru predoče svoje konkretne prijedloge oko rada i funkcioniranja Saveza kako bi doprinijeli povećanju učinkovitosti čime bi se  generirali rezultati s više dodane vrijednosti za sve članice Saveza.

Glavna svrha službenog posjeta glavnog tajnika, upravo je bila terenska kontrola kontaktnih točaka Saveza kako bi se prikupila iskustva, dojmovi i uvidjele poteškoće članica, te se temeljem tih saznanja pripremio kvalitetan i konkretan  prijedlog plana rada za studeni kada je najavljena plenarna sjednica Vijeća Saveza u Klagenfurtu. Spomenimo da je Međimurska županija ušla u Savez radi poboljšanja trans-regionalne i prekogranične suradnje te kako bi svim zainteresiranim dionicima olakšala suradnju u pronalaženju partnera i iskorištavanje EU programa i natječaja, u čemu je i uspjela, što se dokazuje činjenicom kako smo županija koja privlači najviše europskih sredstava i ima najspremnije projekte. Nakon konstruktivne rasprave i prikupljenih prijedloga, Pseiner je izrazio svoje zadovoljstvo članstvom Međimurske županije u Savezu i njenom aktivnom doprinosu u radu Saveza.