Poziv na radionicu “Prilagodba klimatskim promjenama kroz izradu i implementaciju SECAP-a”

Društvo za oblikovanje odrzivog razvoja u suradnji sa Sporazumom gradonačelnika  organizira nacionalnu radionicu za jedinice lokane samouprave pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama kroz izradu i implementaciju SECAP-a“.

Radionica će se održati u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine u prostorima Europskog doma Zagreb, Jurišićeva 1/I, te će biti organizirana u hibridnom obliku kako bi što više JLS-ova moglo pratiti predavanja i panele. Na ovoj POVEZNICI možete pronaći više informacija, dok se ovdje nalazi POVEZNICA ZA PRIJAVU.

Koncept Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP) razrađen je od strane inicijative Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors). SECAP daje detaljni pregled potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova te definira mjerljive aktivnosti i mjere za smanjenje emisija. SECAP sadržava mjere za održivu prilagodbu klimatskim promjenama, orijentirajući se na lokalne rizike poput poplava ili toplinskih valova.

Kako bi jedinice lokalne samouprave ostvarile pravo ili kako bi imale prednost kod korištenja mnogih direktnih EU fondova, za prijavitelja je nužno da ima izrađeni SECAP.