Poziv za startupe s digitalnim i inovativnim rješenjima u području skrbi i brige za ranjive skupine

ACT Grupa u suradnji sa Centrom za pomoć u kući Međimurske županije i VAL Lastovo sudjeluje u projektu INnoClusion koji za cilj ima osmisliti i testirati inovativna rješenja koja će poboljšati brigu i skrb za starije osobe. Cilj je da se te ideje osmisle, kreiraju i testiraju u sklopu Living Labs (direktno kod pružatelja socijalnih usluga sa stvarnim korisnicima). Kako bi bilo lakše osmisliti rješenja, identificirani su konkretni izazovi s kojima se suočavaju pružatelji socijalnih usluga, same starije osobe i njihove obitelji kao neformalni skrbnici.

Osim u Hrvatskoj, ideje će se testirati i u Njemačkoj. Za svaku državu i organizaciju postoje definirani izazovi na koje se mogu ponuditi rješenja. Više informacija i prijave nalaze se na STRANICI.

Natječaj je namijenjen za IT/tech stručnjake, startupove i poduzeća koja kreiraju ili žele kreirati digitalna rješenja za društvenu dobrobit.

Natječaj traje do 31.3.2024. godine, a selekcijski krug završava 15.4.2024. godine.

Ciljevi projekta:

Projekt je pokrenut iz potrebe za društvenom i ekološkom transformacijom kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pravičan udio u profesionalnom i društvenom životu.

  • Poboljšanje profesionalnog i društvenog života zahvaljujući novim digitalnim i zelenim inovacijama
  • Podrška organizacijama za socijalnu skrb
  • Postavljanje modela razvoja inovacija zajedno s organizacijama socijalne skrbi, korisnicima i IT tvrtkama
  • Razvoj rješenja koja su primjenjiva i u drugim europskim zemljama.

U projekt je uključena inicijativa podrške društvenim inovacijama za poboljšanje inkluzije osoba s invaliditetom i rada organizacija za pružanje socijalnih usluga.

Projekt je pokrenut u okviru programa Društvene inovacije za pravednu zelenu i digitalnu tranziciju. Sufinancira Europska unija kroz program ESF+ i Ured za udruge Vlade RH.

 

 

Izvor: ACT GRUPA