Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar u radnom posjetu Varažinskoj i Međimurskoj županiji

Potpredsjednik Vlade, ministar Predrag Štromar boravio je jučer 23. listopada 2018. godine u radnoj posjeti Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. U Varaždinu je prisustvovao proslavi 120. godišnjice varaždinske  bolnice. Tamo je upravo u tijeku realizacija projekta energetske obnove čija je vrijednost preko 80 milijuna kuna. Samo preko Ministarstva graditeljstva u Varaždinskoj se županiji realiziraju projekti vrijedni više od 302 milijuna kuna, od čega je više od 150 milijuna samo za zdravstvene ustanove.

Ministar je zatim posjetio Međimursku županiju gdje u u prostoru OŠ Donja Dubrava uručio dvije odluke o sufinanciranju energetske obnove za dvije međimurske osnovne škole. Riječ je o energetskoj obnovi zgrade i školske sportske dvorane OŠ Donja Dubrava u Donjoj Dubravi i energetskoj obnovi zgrade OŠ Podturen u Podturenu za koje su iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana sredstva u iznosu od gotovo 6 milijuna kuna. Na području županije financiraju se projekti energetske obnove ukupne investicijske vrijednosti 57,8 milijuna kuna.

Ministarstvo sufinancirara i dva projekta sanacije klizišta u iznosu od 1,2 milijuna kuna, 11 projekata za ujednačavanje i razvoj komunalnog standarda na području županije u iznosu od 3 milijuna kuna te izradu 3 prostorna plana lokalne razine u iznosu od 76 tisuća kuna.

Preuzeto sa službene stranice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.