Potpisan Ugovor za provedbu energetske obnove zgrade Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec

S više od 4,2 milijuna kuna kreće se u energetsku obnovu zgrade Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec nakon što je danas potpisan Ugovor o izvedbi radova na energetskoj obnovi.

Ukupna vrijednost projekta koja osim radova uključuje i izradu projektne dokumentacije, stručnog nadzora, izradu energetskog pregleda i en. certifikata nakon obnove, promidžbu i vidljivost te vođenje i upravljanje projektom iznosi 4.836.039,63 kuna.

Prilikom svečanosti potpisivanja ugovora navedeno je kako će se radovima iz glavnog projekta godišnja potrebna toplinska energija za grijanje zgrade za stvarne klimatske podatke u odnosu na postojeće stanje smanjiti za 316.652,00 kWh/a, odnosno za 69,75 %. Prema proračunu godišnje potrebne toplinske energije nakon provedbe energetske obnove, zgradu je moguće certificirati iz energetskog razreda E u energetski razred B (rubno prema C).

 U svrhu povećanja energetske učinkovitosti zgrade, projektom je definirana izvedba sljedećih radova:

  • toplinska izolacija vanjskih zidova pročelja, zidova i stropova balkonskih lođa izvedbom ETICS fasadnog sustava na bazi mineralne vune,
  • toplinska izolacija stropova iznad vanjskog prostora izvedbom ETICS fasadnog sustava na bazi mineralne vune,
  • toplinska izolacija i sanacija ravnih krovova,
  • djelomična zamjena ostakljenih konstrukcija (zamjena vanjske stolarije) grijanih prostora,
  • ugradnja solarnih toplovodnih kolektora za pripremu PTV-e,
  • instalacija solarne pumpne grupe za potrebe prijenosa toplinske energije iz solarnih kolektora prema novoprojektiranom centralnom sustavu PTV-e
  • zamjena rasvjetnih armatura s fluorescentnim cijevima i elektromagnetskim prigušnicama odgovarajućim armaturama s LED cijevima kao i zamjena vanjskih reflektora s LED reflektorima sa senzorima pokreta.

Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke izvođača radova, ĐURKIN d.o.o. za projektiranje, građenje i trgovinu Zlatko Đurkin. Svečanosti potpisivanja prisustvovali su Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec te direktor Međimurske energetske agencije MENEA-e Alen Višnjić.