Pilot investicija po projektu Dynamic Light predstavljena na konferenciji u Sušicama, Češka

U razdoblju od 25. do 26. travnja 2019. godine u češkom gradu Sušice održana je konferencija projekta Dynamic Light. Na konferenciji sudjelovali su i predstavnici hrvatskih projektnih partnera, odnosno Međimurske energetske agencije d.o.o. te Grada Čakovca.

Konferencija se održala u prostorima Kulturnog doma Sokolovna u gradu Sušice, Češka. Cilj konferencije bio je predstavljanje, ali i približavanje rezultata projekta Dynamic Light svim relevantnim stručnjacima, ali i zainteresiranoj široj javnosti. Pilot investiciju koja se po projektu provela u Gradu Čakovcu, na konferenciji predstavili su g. Slobodan Veinović iz Grada Čakovca te g. Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije d.o.o.

Također, u sklopu konferencije, sudionici su posjetili i razgledali pilot područje Grada Sušice.

Projekt Dynamic Light odobren je za financiranje u sklopu prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa te u njemu sudjeluje 17 projektnih partnera iz 7 zemalja Središnje Europe. Ukupni budžet projekta iznosi nešto više od 3,5 milijuna eura, dok je za investiciju na pilot područje u gradu Čakovcu bilo izdvojeno oko 80.000,00 eura.