Otvoren poziv za povećanje energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru!

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni poziv “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina)” KK.04.1.2.01.

Cilj Poziva je poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, kroz provedbu aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prihvatljivi prijavitelji su privatna mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za djelatnosti u turizmu i trgovini.

Prihvatljive aktivnosti:
– 
aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
– obnova cijele ili dijelova ovojnice grijanog prostora zgrada energetski troškovne cjeline
– obnova tehničkih sustava za korištenje zgrada energetski troškovne cjeline
– upravljanje energijom u energetski troškovnoj cjelini
– nabava opreme koja troši energiju, a koristi se u svrhu obavljanja prihvatljivih djelatnosti u energetski troškovnoj cjelini
– optimizacija procesa
– obnovljivi izvori energije i visokoučinkovita kogeneracija
– upravljanje projektom i administracija
– promidžba i vidljivost.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva iznosi 76.000.000,00 HRK, dok je najniži iznos bespovratnih sredstava 220.000,00 HRK, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 13.000.000,00 HRK.

Prijave na Poziv se zaprimaju od 15. lipnja 2018. do 21. rujna 2018. godine.

Više o Pozivu i dokumentaciji saznajte ovdje.