Otvoren natječaj za EnU u kućanstvima Međimurske županije – “Volimo Međimurje – Štedimo energiju”

Međimurska županija je objavila  Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za sufinanciranje programa „Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća – Volimo Međimurje – Štedimo energiju“ za 2014. godinu.

Ovim javnim natječajem sufinancirat će se obnova vanjske ovojnice i stolarije  kao i ugradnju rekuperatora i plinskih kondenzacijskih bojlera na u obiteljskim kućama na području Međimurja u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna raspoloživa sredstva za sufinanciranje projekata poticanja energetske učinkovitosti u kućanstvima u okviru ovog Natječaja iznose najviše 1.200.000,00 kuna, pri čemu Fond sudjeluje s najviše do 960.000,00 kuna (80%), a Županija sa najviše do 30.000,00 kuna (2,5%).

Korisniku sufinanciranja će se prema ovom Natječaju dodijeliti iznos sufinanciranja od 82,5%, odnosno do maksimalnog iznosa od 61.875,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu, od toga Fond do 80% opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 60.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu, a Županija s dodatnih 2,5% opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 1.875,00 kuna po kućanstvu (s PDV-om). Sufinanciranje će biti dodijeljeno za troškove nabave i ugradnje, za koje je ispostavljena konačna obračunska situacija nabave i ugradnje opreme te izrade energetskog pregleda i energetskog certifikata nakon datuma objave Javnog poziva, ali i uz uvjet provjere Županije početnih/zatečenih stanja terenskim pregledima.

Javni natječaj otvoren je do 15. 09. 2014. godine, do kada možete dostaviti prijavu sa svim potrebnim dokumentima navedenima u natječajnoj dokumentaciji na adresu Međimurske županije.

Sam natječaj, pravilnik i prijavni obrazac možete naći u dokumentima nakon ovog članka.