Organizira se završna konferencija u sklopu projekta CO-EMEP

U sklopu projekta CO-EMEP financiranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 u četvrtak, 24. veljače 2022. godine organizira se završna konferencija u Lentiju, Mađarska. Događaj će se organizirati u Thermal Hotel Balance na adresi Táncsics u. 8, 8960 Lenti s početkom u 10:00 sati.

Završna konferencija namijenjena je jedinicama regionalne i lokalne samourave, institucijama socijalne skrbi, široj javnosti te građanima koji se bore s problemom energetskog siromaštva. Na događaju osiguran je prijevod s mađarskog jezika na hrvatski jezik i obrnuto.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na događaju, svoje sudjelovanje možete povrditi najkasnije do 21. veljače 2022. godine putem sljedeće poveznice: registracija.

Glavni cilj projekta je poboljšanje suradnje svih relevantnih dionika radi zajedničkog rješavanja problema energetskog siromaštva te povećanje kapaciteta i vještina svih uključenih lokalnih i regionalnih javnih institucija s ciljem smanjenja energetskog siromaštva na prekograničnom području. Za potrebe uspostave suradnje te povećanja svijesti i znanja o navedenom problemu u sklopu implementacije projekta organizirat će se niz edukativnih i informativnih radionica koje će biti namijenjene vlasnicima obiteljskih kuća, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, energetskim i razvojnim agencijama te ustanovama socijalne skrbi.