Održani godišnji sastanak Skupštine FEDARENE-a

U Irskoj pokrajini Tipperary, točnije u mjestu Clonmel, 11. i 12. rujna ove godine održan je sastanak Skupštine Europske zajednice agencija i regija za energiju i okoliš (European Federation of Agencies and Regions for Energy and Envirnonment), FEDARENE. Kao član navedene organizacije, na sastanku je sudjelovala i MENEA, odnosno direktor, g. Alen Višnjić. Domaćim ovog sastanka bila je Energetska agencija pokrajine Tipperary (TEA) koja je tom prilikom proslavila i 20 godina postojanja.

Prvi dan događanja održao se sastanak Upravnog odbora FEDARENE-a, a nakon toga i sastanak Skupštine. Tijekom sastanka Skupštine odabran je i novi Glavni tajnik organizacije pa će tako ovu funkciju u sljedećem razdoblju obnašati g. Seamus Hoyne, predsjednik Upravnog odbora TEA-e te voditelj Razvojnog odjela Tehnološkog instituta u Limericku.

Nakon formalnog dijela sastanka, organizacije koje su sudjelovale na događanju, u dijelu za umrežavanje mogle su jedne drugima predstaviti projekte koje provode ili su provodile na svom području te time diseminirati i prikupiti nova znanja i informacije. Tako je direktor MENEA-e, g. Višnjić, iskoristio ovu priliku da drugim kolegama iz iste branše predstavi naš projekt Dynamic Light koji provodimo putem programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa.

Posljednji dan događanja, uz proslavu 20. godišnjice postojanja TEA-e, održala se i konferencija Građani vođe energetske i klimatske tranzicije (Citizens Leading the Energy & Climate Transition). Konferencija se održala u suradnji s inicijativom Sporazuma Gradonačelnika (Covenant of Mayors), Irskog Ministarstva odgovornog za pitanja klime i okoliša te TEA-e.