Održana završna konferencija projekta Dynamic Light

Sa posljednjim danom mjeseca svibnja zaključuju se sve aktivnosti po projektu Dynamic Light pa je tako u zadnjem tjednu prošlog mjeseca, u Wismaru, Njemačka, vodeći partner projekta, Hochschule Wismar, održao i završnu konferenciju. Na završnoj su konferenciji sudjelovali i predstavnici hrvatskih projektnih partnera, odnosno Međimurske energetske agencije d.o.o. te Grada Čakovca.

Temom dinamične javne rasvjete dva su se dana bavili vodeći europski stručnjaci iz tog područja, među kojima i g. Dean Skira iz Hrvatske. Također, stručnjaci koji su u sklopu projekta Dynamic Light razvili analize, strategije i smjernice iste su i prezentirali te time rezultate približili široj javnosti. Pilot investiciju koja se po projektu provela u Gradu Čakovcu, na konferenciji su predstavili g. Slobodan Veinović iz Grada Čakovca te g. Alen Višnjić, direktor MENEA-e koji je sudjelovao i na panel raspravi o budućnosti urbane javne rasvjete.

Uz održavanje završne konferencije, projektni su partneri održali i završni sastanak te su ih partneri iz grada Rostocka proveli u razgled svojeg pilot područja.

Projekt Dynamic Light odobren je za financiranje u sklopu prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa te u njemu sudjeluje 17 projektnih partnera iz 7 zemalja Središnje Europe. Ukupni budžet projekta iznosi nešto više od 3,5 milijuna eura, dok je za investiciju na pilot područje u gradu Čakovcu bilo izdvojeno oko 80.000,00 eura.