Održana radionica po projektu EUpeR “Energetska učinkovitost u kućanstvima”

Međimurska energetska agencija d.o.o. kao vodeći partner i Međimurska županija kao projektni partner, u sklopu programa Europske teritorijalne suradnje Slovenija – Hrvatska, provode projekt Energetskom učinkovitošću protiv energetskog siromaštva (skraćeni naziv EupeR). U sklopu navedenog projekta 16.06.2015. godine, u Čakovcu, održala se radionica pod nazivom „Energetska učinkovitost u kućanstvima“.

Na navedenoj radionici predavanja su održali renomirani stručnjaci iz područja energetske obnove zgrada kao i energetske učinkovitosti i uštede energije u kućanstvima. Tako je temu energetske učinkovitosti u kućanstvima obradio Natko Bilić iz tvrtke Planetaris d.o.o., a temu uštede toplinske energije u kućanstvima Berislav Botinčan iz tvrtke OIKON d.o.o. Doc. dr. sc. Juraj Havelka, iz Fakulteta elektrotehnike i računarstva predstavio je mogućnosti uštede električne energije u kućanstvima. Mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije okupljenima je približio Vedran Stanojević iz Privredne banke Zagreb d.d.

Na radionici je bilo 30-tak sudionika iz raznih institucija Međimurske županije (predstavnici županije, općina, škola, razvojne agencije itd.) kao i fizičkih osoba koje zanima ova problematika.

DSC_0043 DSC_0046 DSC_0055 DSC_0060 DSC_0049