Održana radionica i Q&A sesija u sklopu projekta CEESEN-BENDER

Dana 15. veljače 2024. godine s početkom u 17:00 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje I (TICM I) održane su 1. radionica i Q&A sesija za vlasnike stanova i stanare višestambenih zgrada u Međimurskoj županiji. Radionica i sesija održane su u sklopu projekta CEESEN-BENDER – Intervencije za ublažavanje energetskog siromaštva povezane s izgradnjom u ranjivim četvrtima, a na njoj su, uz predavače iz Međimurske energetske agencije d.o.o. (MENEA) i Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), sudjelovali predstavnici stanara i stanari višestambenih zgrada u Međimurskoj županiji, predstavnici upravitelja zgrada GP Stanorad d.o.o. i drugi zainteresirani sudionici.

Cilj projekta je osnaživanje i pružanje podrške vlasnicima stanova i stanarima višestambenih zgrada, kao i upraviteljima zgrada u procesu energetske obnove, identificiranjem osnovnih prepreka te izradom sustava podrške. Aktivnosti projekta obuhvaćaju edukacijske radionice i Q&A sesije za stanare i upravitelje zgrada, treninge i edukacije za energetske stručnjake, anketna ispitivanja i mjerenje kvalitete zraka u obnovljenim i neobnovljenim zgradama, kreiranje alata za rangiranje zgrada i izračun povrata na investiciju (ROI) te izradu konačnih planova za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Tijekom radionice, sudionicima su predstavljene općenite i aktualne aktivnosti projekta (anketno ispitivanje i uređaji za mjerenje kvalitete zraka) te dane informacije o koristima, tehničkim rješenjima i koracima u procesu energetske obnove višestambenih zgrada. Osim održane, u sklopu projekta u pripremi su još dvije edukativne radionice i Q&A sesije.