Održana druga prekogranična radionica umrežavanja u sklopu projekta SEPlaM-CC u Zalaegerszegu

Djelatnici Međimurske energetske agencije d.o.o. sudjelovali su u utorak, 29. lipnja 2021. godine na drugoj prekograničnoj radionici umrežavanja “Cooperation and exchange of knowledge and experience in the field of energy planning and climate change mitigation” u organizaciji projektnog partnera na projektu SEPlaM-CC Zaklade za promociju poduzetništva Županije Zala. Druga prekogranična radionica održana je u Zelenom kampusu Sveučilišta Pannonia u Zalaegerszegu u Mađarskoj s početkom u 9:30 sati.

Glavni cilj radionice bilo je umrežavanje radi uspostave suradnje i razmjene znanja i iskustva na području održivog energetskog planiranja i ublažavanja klimatskih promjena, dok je radionica bila namijenjena relavantnim stručnjacima koji se bave navedenim temama, a to su jedinice lokalne i regionalne samouprave, razvojne i energetske agencije te ostale javne i privatne institucije. Na radionici je sudjelovalo oko 20-tak stručnjaka kojima je na samom početku radionice prezentiran projekt SEPlaM-CC. Nakon predstavljanja projekta na radionici je održano nekoliko prezentacijia na temu energetskog siromaštva, strateškog energetskog i klimatskog planiranja na razini jedinica lokalne i regionalne samouprave, izradi Akcijskih planova održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena te izazova u izradi navedenih dokumenata za male gradove.

Nakon tematskog dijela radionice organiziran je i obilazak Zelenog kampusa Sveučilišta Pannonia u kojem je i odražana radionica. Područje današnjeg sveučilišnog kampusa bilo je korišteno u vojne svrhe, a nakon 2010. godine je počeo projekt obnove zgrada na području kampusa i njihove prenamjene u edulativne svrhe.