Održana četvrta provedbena radionica u okviru Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’

U prostoru Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja je 4. srpnja 2018. godine održana četvrta u nizu provedbenih radionica koje u suradnji s kolegama iz Fonda za zaštitu okoliša i Hrvatske banke za obnovu i razvoj organizira Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za uspješne prijavitelje u okviru Poziva 4c1.4 ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’.

Uspješnim prijaviteljima i korisnicima bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj,  predstavnici FZOEU i HBOR-a su u svojim prezentacijama pojasnili  korake provedbe projekta koji u okviru ovoga Poziva traje najduže 24 mjeseca. Cilj je ovih provedbenih radionica, skrenuti pažnju korisnika na nepravilnosti kroz čitavo razdoblje provedbe projekta koje mogu rezultirati financijskim korekcijama. One se najčešće odnose na provedbu postupaka javne/ bagatelne nabave, zatim neusklađenosti aktivnosti projekta  i glavnih proračunskih aktivnosti odobrenih Ugovorom ili pak na naknadno utvrđene aktivnosti provedbe neusklađene s uvjetima Poziva.

Također, podsjećamo da se Poziv za prijave ponovno otvora 4. rujna 2018. godine, kada će biti završen  postupak odabira već zaprimljenih projektnih prijedloga. Indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna, a zaprimanje projektnih prijedloga radi pružanja stručne podrške od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sektora za energetsku učinkovitost (FZOEU/SEU), započinje 6. kolovoza 2018. godine u 9:00 sati.

Napominjemo da se radionice u okviru Poziva 4c1.4 ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ održavaju od početka godine. Za potencijalne korisnike je održano do sada 9 informativnih radionica, a  za uspješne prijavitelje je održano 4 od ukupno najavljenih 5 provedbenih radionica.

Više informacija o provedbenim radionicama i terminima održavanja pročitajte ovdje.

Preuzeto sa službenih stranica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.