Održana 5. konferencija o energetski učinkovitoj javnoj rasvjeti

Dana 23.11.2017. godine u prostorijama Kongresnog centra “Antunović” u Zagrebu održana je 5. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti i pametnim domovima, zgradama i gradovima u organizaciji tvrtke ENERGETIKA MARKETING. Navedena konferencija predstavlja središnje mjesto za razmjenu znanja, iskustava i mišljenja u rasvjetnoj tehnici i svim s time povezanim strukama i područjima. U skladu s time, Konferencija okuplja sve one kojima je rasvjetna tehnika dio svakodnevnog posla ili koji s njom dolaze u vezu kao što su projektanti i izvođači rasvjetnih sustava, proizvođači i trgovci rasvjetnim tijelima i opremom, predstavnici konzultantskih tvrtki i investitora u projekte, vlasnika, upravitelja i održavatelja raznih objekata i mnogih drugi.

Program Konferencije ovaj put obuhvaća i dva okrugla stola s temama financiranja i izvođenja projekata rasvjete. Biti će prikazani mnogi zanimljivi izvedeni ili planirani projekti, između ostaloga, i u Zagrebu, Samoboru i Dubrovniku te još mnogo drugih tema. REGEA je jedan od suorganizatora zajedno s tvrtkom DETAS, Energy Plus, Feilo Sylvania, GreenMax Capital Advisors, Telektra, dok je glavni suorganizator HEP ESCO.

U Hrvatskoj je svakim danom sve više projekata energetski učinkovite rasvjete, pri čemu se radi i o javnoj rasvjeti i o rasvjeti zgrada javne namjene i o rasvjeti industrijskih, proizvodnih i skladišnih pogona i o rasvjeti poslovnih zgrada i o rasvjeti stambenih zgrada i obiteljskih kuća. Istodobno je sve više domaćih proizvođača rasvjetne opreme i ponuđača rješenja za primjenu energetski učinkovite rasvjete, koji se s pravom mogu nositi s iznimno jakom međunarodnom konkurencijom. Uz sve to, rješenja za energetski učinkovitu rasvjetu u posljednje se sve više povezuju s cjelovitim rješenjima pametnih gradova, pametnih zgrada i pametnih domova.

Tekst članka preuzet je sa službene stranice tvrtke Energetika marketing d.o.o.