Održan završni sastanak projektnih partnera u sklopu projekta SEPlaM-CC

Jučer, 9. veljače 2022. godine održan je posljednji sastanak projektnih partnera projekta SEPlaM-CC financiranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.2020. Sastanak se održao u Mađarskoj, u gradu Zalaegerszegu s početkom u 9:30 sati u sjedištu mađarskog projektnog partnera, Zaklade za promociju poduzetništva Zala županije.

Sastanak je organiziran u dva dijela pri čemu se u prvom dijelu sastanka raspravljalo o završnim projektnim aktivnostima pri čemu su projektni partneri definirali svoje aktivnosti i odgovornosti do završetka implementacije projekta, odnosno do kraja veljače 2022. godine.

 

U drugom dijelu sastanka energetski stručnjaci s hrvatske i mađarske strane su raspravljali o razvoju Akcijskih planova održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena za gradove Mursko Središće i Lenti. Podsjećamo da su se navedene jedinice lokalne samouprave javile na Javni poziv za odabir jedinice lokalne samouprave za razvoj Akcijskog plana održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena (SECAP) objavljen u travnju 2021. godine te su temljem evaluacije svih zaprimljenih prijava odabrane za izradu SECAP-a. Tijekom sastanka stručnjaci su prezentirali izrađene dokumente, razmijenili iskustva prilikom izrade SECAP-a i razmijenili znanje s ciljem finalizacije dokumenata te slanje odabranim gradovima na usvajanje.