Održan sastanak hrvatskih projektnih partnera projekta Dynamic Light

Predstavnici radnih skupina Međimurske energetske agencije d.o.o i Grada Čakovca su 21. rujna 2017. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca, održali 2. zajednički sastanak na temu suradnje po projektu Dynamic light. Projekt Dynamic Light, koji se provodi u sklopu transnacionalnog programa sufinanciranja Interreg Središnja Europa, u sklopu svojih aktivnosti obuhvaća i ulaganje, odnosno modernizaciju dijela infrastrukture javne rasvjete Grada Čakovca (Ulica Vladimira Nazora, dio Vukovarske ulice, dio Zrinsko-Frankopanske ulice, Ulica Tome Masaryka, ulica Otokara Keršovanija te Trg Eugena Kvaternika) koji, uz Međimursku energetsku agenciju d.o.o., u projektu sudjeluje kao partner u konzorciju od 15 projektnih partnera iz 7 zemalja Središnje Europe.

Predstavnici Međimurske energetske agencija d.o.o prezentirali su prijedlog projektnog zadatka za nabavu opreme i izvođenje radova predstavnicima Grada Čakovca predvođenim zamjenikom gradonačelnika Mariom Medvedom. Istaknuto je da će modernizacija dijela javne rasvjete obuhvatiti zamjenu postojećih svjetiljaka novim na bazi LED tehnologije koje će biti bežično povezane i upravljive, a sve s ciljem izbjegavanja izvođenja dodatnih infrastrukturnih radova što bi povećalo trošak investicije. Nova energetski učinkovita javna rasvjeta će, uz standardnu mogućnost upravljanja (promjenom razine osvjetljenja) svakom svjetiljkom, grupom ili svih svjetiljaka zajedno, dodatno imati i mogućnost promjene razine osvjetljenja prema promjeni vremenskih uvjeta. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša, snijeg, magla) razina osvjetljenja javne rasvjete na dijelu Grada koji je obuhvaćen modernizacijom, će se povećati kako bi se podigla vidljivost kao i sigurnost građana.

Nakon što se završi izrada potrebne dokumentacije za modernizaciju dijela javne rasvjete provesti će se javna nabava, a izvođenje samih radova krenuti će najkasnije do sredine 2018. godine.