Održan prvi trening seminar po projektu RURES

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine, hrvatski projektni partneri projekta RURES (Međimurska energetska agencija d.o.o., MENEA i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA) organizirali su prvi online trening seminar za korištenje kalkulatora vrijednosti. Trening seminar je trajao oko sat vremena i virtualno okupio 15-ak sudionika iz različitih sektora energetskog planiranja.

Sam trening vodila je Maja Bratko, viša stručna suradnica u MENEA-i, a prisutnima je prikazala cijeli tijek procesa kojim se kalkulator vrijednosti razvio. Također, sudionici su mogli vidjeti način korištenja kalkulatora na nekoliko primjera, a prikazane  su i sve njegove funkcionalnosti. Budući korisnici kalkulatora vrijednosti na raspolaganju imaju i priručnik, a u bilo koje vrijeme mogu kontaktirati i voditelje projekta u MENEA-i i REDEA-i.

Projekt RURES – Promicanje održite upotrebe obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima, odobren je na drugom pozivu za prijavu projektnih prijedloga programa Interreg Central Europe te se provodi u od 1.7.2017. do 30.6.2020. godine na području 6 zemalja Središnje Europe. Glavni cilj projekta je iskoristiti potencijale obnovljivih izvora energije i povećati energetsku učinkovitost u ruralnim regijama pošto one imaju veliki potencijal za postizanje energetske autonomije.