Održan prvi radni sastanak projekta EE SUN u Nagykanizsi

Djelatnici Međimurske energetske agencije d.o.o. sudjelovali su 29. rujna 2017 godine na prvom radnom sastanku projektnih partnera projekta EE SUN – Energy Efficient Sustainable Urban Neighbourhood, koji je održan u Nagykanizsi, Mađarska. Projekt EE SUN odobren je kao jedan od 54 projekta na Prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020. Osim MENEA-e partneri na projektu su još i IMRO-DDKK Environment Nonprofit Private Limited Company iz Nagykanizse kao vodeći partner te Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. iz Osijeka kao projektni partner.

Glavni cilj projekta je zajednička prekogranična metodologija za obnovu zgrada koja će se temeljiti na stvarnim potrebama stanara, a testirati putem pilot projekata. Kako bi se navedena metodologija što boje implementirala provesti će se povezivanje ciljanih skupina te će se time ustanoviti baza za suradnju, organizirati će se događaji zajedničkih umrežavanja te informacijski događaji kako bi se prepoznale stvarne potrebe glede energetske obnove zgrada na prekograničnom području.

Osim navedenih aktivnosti u sklopu projekta će se testirati održivost razvijene metodologije u različitim gradskim kvartovima pokretanjem 24 pilot projekta (12 s Hrvatske i 12 s Mađarske strane) koji će uključivati: procjenu korištenja stanara, energetske preglede zgrada, preporuke za obnovu po principu najbolje vrijednosti za novac, moguća financiranja itd.

Na prvom radnom sastanku projekta EE SUN raspravljalo se o početnim aktivnostima te su se definirali sljedeći koraci u provedbi projekta.