Održan posljednji nacionalni sastanak Radne skupine projekta CO-EMEP

Međimurska energetska agencija d.o.o. je u utorak 11. svibnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje d.o.o. održala treći po redu i posljednji nacionalni sastanak radne skupine u sklopu projekta CO-EMEP koji se financira iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.2020. i provodi od srpnja 2020. godine.

Na sastanku su uz stručnjake iz Međimurske energetske agencije d.o.o. sudjelovali i stručnjaci iz Regionalne energetske agencije Sjever, Društva socijalnih radnika Međimurja, Društva za oblikovanje održivog razvoja, Međimurske županije i JU za razvoj Međimurske županije.

Tijekom sastanka predstavljeni su zaključci sa drugog sastanka Radne skupine održanog u veljači 2021. godine, predstavljena je definicija energetskog siromaštva kao i status Javnog poziva za vlasnike obiteljskih kuća koji se bore s problemom energetskog siromaštva za potrebe uključenja u provedbu pilot projekata.

Glavna tema sastanka bilo je planiranje smanjenja energetskog siromaštva na lokalnoj i regionalnoj razini pri čemu su se nastojali identificirati izazovi i prepreke s kojima se susreću djelatnici u gradovima, općinama i županijama, a koji im onemogućavaju da se dotaknu problema energetskog siromaštva na kvalitetan i učinkovit način. Osim toga raspravljalo se o potencijalnim mjerama koje bi mogle pridonijeti smanjenju energetskog siromaštva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Međimurska energetska agencija d.o.o. za potrebe projekta razvija Smjernice za planiranje smanjenja energetskog siromaštva na području jedinica lokalne (regionalne) samouprave te je tijekom sastanka prezentirala strukturu dokumenta te je zatraženo mišljenje sudionika na predloženu strukturu i preporuke za daljnji razvoj dokumenta.