Održan kick-off sastanak partnera projekta Danube GeoHeCo u Čakovcu

U Čakovcu je dana 26. i 27. ožujka 2024. godine održan kick-off sastanak partnera projekta Danube GeoHeCo financiranog iz Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. u čiju provedbu je uključena i Međimurska energetska agencija d.o.o. u ulozi vodećeg partnera što znači da će imati ključnu ulogu u osmišljavanju i koordinaciji cijelog projekta te će usmjeravati partnerstvo prema postizanju definiranih projektnih ciljeva. Uz MENEA-u u provedbu projekta uključeno je još 12 projektnih partnera iz 8 različitih zemalja koji su se prvi put susreli na kick-off sastanku održanom u Čakovcu u organizaciji vodećeg partnera.

 

 

Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su imali prilike upoznati jedni druge i uspostaviti zajedničku suradnju u provedbi projekta koji se bavi poticanjem tržišnog prodora plitkih geotermalnih dizalica toplina te suradnjom partnerskih organizacija iz različitih zemalja u provedbi investicija pomoći u izgradnji kapaciteta i razmjeni znanja što će rezultirati povećanjem razine stručnosti i broja relevantnih stručnjaka.

Osim Međimurske energetske agencije d.o.o. i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz Hrvatske u projektu sudjeluju i projektni partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Slovačke. Također, u sam projekt u ulozi pridruženih strateških partnera uključeno je ukupno 15 organizacija kao što su ministarstva, nacionalni fondovi, jedinice lokalne i regionalne samouprave, sveučilišta, nacionalna udruženja energetskih agencija i poduzeća za daljinsko grijanje koji pružaju dodatnu vrijednost partnerstvu. Oni će pružiti povratne informacije javnosti o rezultatima projekta i pomoći da projektni rezultati dopru do relevantnih donositelja odluka u području iskorištavanja plitke geotermalne energije kako bi se skrenula pozornost na njezin neiskorišteni potencijal i na njezinu važnost u održivom razvoju dunavske regije.

Međimurska energetska agencija d.o.o. poziva sve zainteresirane dionike da se pridruže ovom putovanju prema održivoj budućnosti te prate napredak projekta i rezultate koji se žele postići njegovom implementacijom.

Dostupni smo na:

LinkedIn profilu: https://www.linkedin.com/company/danube-geoheco/

X profilu: https://twitter.com/DanubeGeoHeCo

 

 

** Izrada ovog članka podržana je projektom Danube GeoHeCo, sufinanciranom sredstvima Europske unije u sklopu Programa transnacionalne suradnje dunavske regije. Sadržaj ovog članka odražava mišljenje Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni na koji način ne odražava mišljenje upravljačkog tijela programa i Europske unije.