Održan drugi sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran u 2019. godini

Dana 17. listopada 2019. godine u Županijskoj palači u Varaždinu održan je drugi ovogodišnji sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran. Na sastanku su sudjelovali predstavnici kontaktnih i tematskih koordinacijskih točaka Saveza.

Nakon dobrodošlice i uvodnih riječi, predsjednik Saveza i župan Varaždinske županije gospodin Radimir Čačić iznio je izvješće o radu vezano uz predsjedanje Varaždinske županije Savezom u 2019. godini. Glavni tajnik Saveza gospodin Thomas Pseiner također je iznio izvješće o radu, a isto su učinile kontaktne i tematske koordinacijske točke Saveza. Predstavljeni su neki od aktualnih projekata sufinanciranih iz proračuna Saveza, a glavni tajnik Saveza predstavio je novu službenu stranicu Saveza, čija je izrada još u tijeku.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda bila je priprema za sastanak Vijeća Alpe-Jadran, koji će se održati u studenom 2019. godine u Varaždinu. Na sastanku Vijeća će se, između ostalog, predstaviti primjeri dobre prakse – projekti koje sufinancira Saveza, te je glavni tajnik Saveza pozvao sve kontaktne i tematske koordinacijske točke da razmisle i predlože koje projekte bi bilo dobro predstaviti kao primjere dobre međunarodne suradnje.