Održan 10. sastanak REG-a po projektu RURES

Međimurska energetska agencija d.o.o. MENEA u suradnji s Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA, organizirala je i održala 10. sastanak Regionalne energetske grupe (REG) po projektu RURESPromicanje održive upotrebe obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima. Sastanak se održao u petak 20. prosinca 2019. godine u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje te je na njemu sudjelovalo 15 dionika ključnih za razvoj energetike u Međimurju.

Nakon uvodnog govora direktora MENEA-e, g. Alena Višnjića, viša stručna suradnica u MENEA-i, gđa. Maja Bratko, prisutnima je predstavila kalkulator vrijednosti izrađen u sklopu projekta te njegove mogućnosti. Tijekom prikaza sudionici su poveli i konstruktivnu raspravu vezanu uz njihove realne potrebe i dodatne mogućnosti kalkulatora vrijednosti.

Završno je g. Višnjić informirao članove REG-a o aktivnostima po projektu RURES u razdoblju od srpnja do prosinca 2019. godine te planiranim aktivnostima u razdoblju od siječnja do lipnja 2020. godine kada je i planirani završetak projekta.

Projekt RURES odobren je na drugom pozivu za prijavu projektnih prijedloga programa Interreg Central Europe te se provodi u od 1.7.2017. do 30.6.2020. godine na području gore nabrojanih zemalja. Glavni cilj projekta je iskoristiti potencijale obnovljivih izvora energije i povećati energetsku učinkovitost u ruralnim regijama pošto one imaju veliki potencijal za postizanje energetske autonomije.