Natječaji FZOEU za EE u višestambenim zgradama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) objavio je 19. ožujka 2014. godine dva nova javna poziva kojima sufinancira energetsku učinkovitost u višestambenim zgradama.

Prvi javni poziv odnosi se na neposredno financiranje izrade projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama, dok se drugi odnosi na neposredno sufinanciranje energetskih pregleda i energetskog certificiranja postojećih višestambenih zgrada.

Pravo na sredstva FZOEU sukladno ovim javnim natječajima imaju upravitelji zgrada kao korisnici sredstava u ime i za račun suvlasnika višestambene zgrade. Fond će dodjeljivati sredstva donacija u iznosu do 40% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja za izradu energetskih pregleda i certifikata te 100% opravdanih troškova za izradu projektne dokumentacije.

Rok za dostavu ponuda na javni poziv završava istekom kalendarske godine 31. prosinca 2014. godine, odnosno objavom o iskorištenosti predviđenih sredstava namijenjenih predmetu javnog poziva.

Svu natječajnu dokumentaciju kao i same javne pozive možete naći na internet stranicama Fonda te u dokumentima ispod ovog članka.