Najava Javnog poziva Fonda za sufinanciranje kupnje električnih vozila građanima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je novi Javni poziv koji će 3. travnja 2019. godine i službeno objaviti u Narodnim novinama. Na mrežnim stanicama Fonda danas su objavljene osnovne informacije o pozivu te Prijavni obrazac, kako bi se svi zainteresirani mogli na vrijeme pripremiti za podnošenje zahtjeva.

S obzirom na veliki interes i dobre financijske rezultate Fonda, dostupan budžet je s prošlogodišnjih 12 povećan na 17 milijuna kuna, dok je visina poticaja ostala nepromijenjena. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Za kupnju eko vozila građani će moći dobiti do 40% iznosa sredstava, odnosno do:

 • 80 tisuća kuna za električne automobile
 • 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km)
 • 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju
 • 5 tisuća kuna za električne bicikle

Procedura prijave je jednostavna – Fondu se treba dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisati prijavni obrazac koji se može pronaći na web stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, preslika osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i sama ponuda dobivena u prodajnom salonu. Dokumentacija se od 3. travnja od 9 sati može poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja, uz naznaku da se zahtjevi koji stignu prije navedenog roka neće uvažavati.

Uz prijavni obrazac, dostupan je i Vodič za uspješnu prijavu na Javni poziv Fonda za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila građanima, koji se može preuzeti ovdje.

Više informacija na www.fzoeu.hr.

 • Kontakt

  Adresa: Bana Josipa Jelačića 22, 40 000 Čakovec
  Tel: +385 (0)40 395 559
  E-mail: info@menea.hr

  Regionalni partneri

Izdvojeni projekti

Izdvojeni natječaji

Menea Josipa Bana Jelačića 22 +385 40 39 55 59 info@menea.hr OIB: 78619083316 PBZ: HR10 2340 0091 1160 3471 3