Na skupštini FEDARENE-a predstavljen projekt ENES-CE

U Mariboru, Slovenija od 14. do 16. rujna ove godine održavala se generalna skupština Europske zajednice agencija i regija za energiju i okoliš (European Federation of Agencies and Regions for Energy and Environment – FEDARENE). Domaćin događanja bila je Energetska agencija za Podravje (ENERGAP) iz Maribora.

Na navedenom su događaju, u ime Međimurske energetske agencije d.o.o., MENEA, koja je isto član FEDARENE-a, sudjelovali Alen Višnjić, direktor i Maja Bratko, viša stručna suradnica. FEDARENE okuplja više od 80 članica iz 23 zemlje Europske unije te su predstavnici mnogih od tih institucija bili prisutni i u Mariboru.

Kako je jedan dio događanja bio rezerviran i za prezentacije članova o projektima koje provode u sklopu svog poslovanja, tako je MENEA okupljenim sudionicima predstavila projekt ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima. Teme koje su bile predstavljene izazvale su velik interes među okupljenima te se nakon toga povela i rasprava vezana uz aktivnosti provedene u sklopu projekta.

Posljednjeg dana događanja, domaćin je organizirao pokaznu posjetu jednoj od najstarijih hidroelektrana na Dravi u Sloveniji – HE Fala.