Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo prve izmjene Programa dodjele državnih i DE MINIMIS potpora za promicanje EE i OIE u poduzećima

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je 7. kolovoza 2020. godine donijelo odluku o prvim izmjenama Programa dodjele državnih potpora za promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u poduzećima te Programa dodjele DE MINIMIS potpora (potpore male vrijednosti) za promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u poduzećima.

Programom dodjele državnih potpora za promicanje EE i OIE u poduzećima (Program) dodjeljivat će se potpore s ciljem promicanja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije radi pomoći privatnom sektoru gospodarstva, a kako bi se potakla i povećala ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim/prerađivačkim industrijama i u privatnom uslužnom sektoru – podsektorima – turizam i trgovina te utjecalo na smanjivanje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uođenjem obnovljivih izvora energije u tim djelatnostima.

Podsjećamo kako je u najavi objava Poziva za povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama u sklopu navedenog Programa te sukladno tome molimo potencijalne prijavitelje da obrate pažnju na prve njegove izmjene kako bi na vrijeme započeli s pripremom projektnog prijedloga.

Prvim izmjenama možete pristupiti u dokumentima ispod ovog članka ili direktno putem stranica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.