MENEA sudjelovala na svečanom obilježavanju 10. obljetnice djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner

Svečanim programom u Guvernerovoj palači u Rijeci, Primorsko-goranska županija obilježila je 7. svibnja 2019. godine desetu obljetnicu uspješnog djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner, predstavivši uspješne projekte i programe te rezultate koje je uz podršku Županije kao osnivača, postigla u proteklom razdoblju.

Svečanom programu obilježavanja 10. obljetnice djelovanja prisustovali su mnogi uzvanici iz raznih organizacija, među njima i g. Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije d.o.o.

Regionalna energetska agencija Kvarner osnovana je 2009. godine s ciljem uspostavljanja jedinstvenog organizacijskog i institucionalnog okvira za racionalnije korištenje postojećih energetskih resursa te poticanje proizvodnje energije iz obnovljivih i alternativnih izvora.

Od svog osnutka provela je niz projekata financiranih europskim, nacionalnim i županijskim sredstvima, udružujući snage sa vrhunskim stranim i domaćim stručnjacima, te se uz potporu Županije, a posebice nadležnog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima prometnula u jednog od vodećih aktera u području unapređenje energetske učinkovitosti te doprinijela energetskoj tranziciji Primorsko-goranske županije kao pametne županije koja koristi potencijal novih znanje i tehnologija za osiguravanje zelenije budućnosti novim generacijama.

Preuzeto s Internet stranice Regionalne energetske agencije Kvarner.