MENEA sudjelovala na seminaru za vodeće partnere u Beogradu

Međimurska energetska agencija d.o.o. je sudjelovala na seminaru vodećih partnera u organizaciji Programa transnacionalne suradnje Dunavske regije 2021. – 2027. u Beogradu. Događaj je održan 24. i 25. travnja 2024. godine s ciljem jačanja suradnje i razmjene znanja među vodećim partnerima projekata odobrenih u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Budući da vodeći partneri igraju ključnu ulogu u osmišljavanju i koordinaciji cjelokupnog projekta te usmjeravaju partnerstvo prema postizanju projektnih ciljeva, ovaj događaj je bio dobra prilika za njih da se pozabave ključnim temama vezanim uz upravljanje DRP projektima što će im uvelike pomoći da kvalitetno i učinkovito upravljaju svojim partnerstvom. Tijekom prvog dana sastanka vodeći partneri dobili su praktične informacije vezane uz provedbu projekata, izvještavanje, komunikaciju i financijsko upravljanje, dok je drugi dan bio namijenjen sinergiji i kapitalizaciji odobrenih projekata unutar prioritetnih područja Strategije Europske unije za dunavsku regiju.

Također, događaj je uključivao i umrežavanje što je dodatno olakšalo predstavnicima tek započetih projekata da se povežu jedni s drugima i surađuju s Upravljačkim tijelom/Zajedničkim tajništvom. Podsjećamo, Međimurska energetska agencija d.o.o. sudjeluje kao vodeći partner u provedbi projekta Poticanje implementacije plitkih geotermalnih sustava grijanja i hlađenja u Dunavskoj regiji – Danube GeoHeCo tako da je sudjelovanjem na seminaru prikupila ključne informacije koje će joj pomoći u uspješnoj koordinaciji projektnog konzorcija kao i implementaciji projekta Danube GeoHeCo čija provedba završava 30. lipnja 2026. godine. Glavni cilj projekta Danube GeoHeCo je povećanje iskorištenja potencijala plitke geotermalne energije u regijama projektnih partnera kroz poticanje integracije geotermalnih dizalica topline u postojeće konvencionalne sustave grijanja i hlađenja na fosilna goriva.

Pratite nas putem službene stranice projekta dostupne na sljedećoj POVEZNICI.

 

Izrada ovog članka podržana je projektom Danube GeoHeCo, sufinanciranom sredstvima Europske unije u sklopu Programa transnacionalne suradnje dunavske regije. Sadržaj ovog članka odražava mišljenje Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni u kojem slučaju ne predstavlja mišljenje Europske unije.