MENEA-i odobreno financiranje dva projekta putem programa Interreg HU-HR

Nedavno su objavljeni potpuni rezultati posljednjeg javnog poziva na dostavu projektnih prijedloga programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska. Međimurska energetska agencija d.o.o. na navedeni je javni poziv kao vodeći partner prijavila dva projekta te su oba pozitivno ocijenjena i odabrana za sufinanciranje.

Prvi odabrani projekt je projekt akronima CO-EMEP. Projekt se bavi poboljšanjem suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva u pograničnom području Mađarska-Hrvatska. Ukupni budžet projekta iznosi nešto više od 170.000,00 eura, a uz MENEA-u u projektu kao partner sudjeluje i Županija Zala iz Mađarske.

Projekt akronima SEPlaM-CC je drugi projekt odabran za sufinanciranje. Tematika ovog projekta se odnosi na energetsko planiranje pri čemu će se prenositi iskustva među partnerima u izradi Akcijskih planova energetske učinkovitosti i klimatskih promjena (SECAP). Partneri na projektu su MENEA i Zaklada za razvoj poduzetništva Županije Zala iz Mađarske dok je ukupna vrijednost projekta oko 176.000,00 eura.

Oba projekta su trenutno u fazi ugovaranja, a predviđeni datum početka je 1. srpanj ove godine. Projekti traju 20 mjeseci dok je stopa sufinanciranja 85% ukupno prihvatljivih troškova.