MENEA-i dodijeljena Odluka o financiranju temeljem Poziva “Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija”

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat je 25. veljače 2020. godine u sklopu otvaranja Poduzetničkog inkubatora Vinkovci podijelio 34 odluke o financiranju temeljem Poziva “Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija”.

Direktoru Međimurske energetske agencije d.o.o. Alenu Višnjiću  uručena je odluka o financiranju za projekt pod nazivom „Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije“. Očekivani početak provedbe projekta je ožujak 2020. godine, a tijekom 18 mjeseci će se za mala i srednja poduzeća (MSP) na području Međimurske županije provoditi više aktivnosti relevantnih za podizanje njihovih kapaciteta kod pripreme i provedbe projekata vezanih uz energetiku, energetsku učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Tako će se projektom povećati informiranost i kapaciteti poduzetnika na području Međimurske županije vezani uz poboljšanje energetske učinkovitosti i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju. Tijekom projekta je za poduzetnike planirano održavanje različitih tematskih informativnih radionica, kao što su povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, mogućnosti financiranja projekata i aktualni natječaji i javni pozivi iz područja energetike, zatim paneli, okrugli stolovi i B2B sastanci poduzetnika s ciljem povezivanja i razmjenjivanja iskustva, ideja i informacija. Usto, postojeća web stranicama Agencije će se obnoviti i modernizirati, a u suradnji s vanjskim stručnjacima u polju informacijskih tehnologija, izradit će se alati ključni za poboljšanje poslovanja poduzetnika u sektoru energetike, ali i šire.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 335.364,54 kn.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o.

 

 

Fotografije: Tehnološki park Vinkovci d.o.o.