Međimurska energetska agencija d.o.o. u sklopu projekta SEPlaM-CC organizira prekograničnu radionicu umrežavanja

U utorak, 8. lipnja 2021. godine Međimurska energetska agencija d.o.o. u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje – TICM d.o.o. s početkom u 9:30 sati organizira prekograničnu radionicu umrežavanja pod nazivom “Suradnja te razmjena iskustva i znanja na području energetskog planiranja i ublažavanja klimatskih promjena” u okviru projekta SEPlaM-CC – Povećanje kapaciteta prekograničnih javnih institucija u održivom energetskom planiranju i ublažavanju klimatskih promjena (HUHR/1901/3.1.1/0048).

Prilog i planirani program prekogranične radionice umrežavanja dostupni su s desne strane ovog članka u odjeljku Dokumenti.

Projekt SEPlaM-CC se provodi u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Glavni cilj projekta je povećanje kapaciteta prekograničnih javnih institucija u održivom energetskom planiranju i ublažavanju klimatskih promjena kroz razmjenu iskustva, znanja i primjera najboljih praksi. Implementacija projektnih aktivnosti usmjerena je i na poticanje planiranja i implementaciju mjera za povećanje energetske učinkovitosti i upotrebe obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru. Međimurska energetska agencija d.o.o. sudjeluje na projektu kao vodeći partner, dok je drugi partner u projektu Zaklada Županije Zala za promociju poduzetništva. Ukupan budžet projekta iznosi 176,075.35 € (EU doprinos: 149.664,04 €). Implementacija projekta je započela u srpnju 2020. godine i trajat će do kraja veljače 2021. godine.

Održivo energetsko planiranje te ublažavanje klimatskih promjena su dva glavna problema današnjice, a kako bi se uspješno prevladali izazovi koji iz njih proizlaze potrebno je razviti i usvojiti kvalitetne strateške i planske dokumente na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te uspješno implementirati mjere definirane u tim dokumentima. Dobra podloga za učinkovito energetsko planiranje i ublažavanje klimatskih promjena kao i za razvoj relevantnih strateških i planskih dokumenata na prekograničnom području leži u razvoju zajedničke prekogranične metodologije za strateško planiranje koja uključuje specifičnosti zemalja projektnih partnera, definira aktivnosti koje je potrebno implementirati te relevantne dionike tijekom čitavog procesa energetskog planiranja i ublažavanja klimatskih promjena. Glavni cilj ove prekogranične radionice umrežavanja je uspostava učinkovite suradnje između relevantnih dionika na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području za potrebe razvoja zajedničke prekogranične metodologije i SECAP-a.

Napominjemo kako će na radionici biti omogućen simultani prijevod s hrvatskog jezika na mađarski jezik i obratno.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, ograničen je broj osoba koji može sudjelovati na radionici umrežavanja. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno Vas molimo da ispunite prijavnicu dostupnu s desne strane ovog članka u odjeljku Dokumenti te pošaljete na e-mail adresu danijela.vrtaric@menea.hr najkasnije do ponedjeljka, 7. lipnja 2021. godine do 12:00 sati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nam se slobodno možete javiti na 040 395 559.