MEĐIMURSKA ENERGETSKA AGENCIJA D.O.O. PROSLAVILA JE 15 GODINA SVOJEG DJELOVANJA

Međimurska energetska agencija osnovana je 6. ožujka 2008. godine temeljem inicijative Međimurske županije i Regionalne razvojne agencije Međimurje, danas Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e koje su prije 15 godina prepoznale važnost osnivanja institucije koja će na regionalnoj razini pokrivati područje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te promicati zamisli održivog razvoja u skladu sa stvarnim potrebama i podizati svijesti i brigu o zaštiti okoliša i prirode. Dana 6. ožujka 2023. godine, točno 15 godina nakon svojeg osnivanja okupili smo se kako bi proslavili svoj 15. rođendan. Svečano obilježavanje 15. obljetnice djelovanja MENEA-e obilježeno je u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra, Čakovec. Ovom prigodom predstavljen je rad MENEA-e u posljednjih 15 godina. MENEA je kroz svoj petnaestogodišnji rad prošla velik i izazovan put, provedeni su projekti energetskih obnova i ugradnje sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnim zgradama u vlasništvu Međimurske županije, a tijekom posljednjih pet godina napravljeni su i provedeni najveći i najznačajniji projekti te je najavljena priprema i provedba niza novih projektnih ideja.

Direktor MENEA-e Alen Višnjić sažeto je predstavio 15 godišnji rad agencije te pohvalio provedene projekte, a posebno je istaknuo provedbu velikog broja projekata financiranih iz EU fondova i nacionalnih fondova ili ministarstava, napomenuo je da su razvijena mnoga nacionalna i transnacionalna partnerstva i poduzeti veliki koraci kako bi se za žitelje Međimurske županije osigurala bolja kvaliteta života.

S ovakvim radom i u istom ritmu nastavit ćemo i dalje raditi, kako bismo smanjili energetsku ovisnost, kako bismo uspješno provodili projekte iz širokog spektra područja na korist cijeloj našoj zajednici, a iza sebe ostavili što manji ugljični otisak.
Svečanosti su prisustvovali Župan Međimurske županije, Matija Posavec, predsjednik Skupštine Dragutin Glavina, zamjenik Župana, Josip Grivec, saborski zastupnici Andreja Marić i Dražen Srpak, gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, ravnatelj Regionalne energetske i klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, prvi savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu te predsjednik udruženja FEDARENE i člana Političkog odbora inicijative Sporazuma gradonačelnika Julije Domac i drugi uvaženi gosti, direktori ustanova i energetskih agencija, ravnatelji ustanova i škola i drugi poslovni partneri.
Svečanost su uveličale cijenjena sopranistica Katarina Toplek Horvat uz instrumentalnu pratnju Maje Magdalenić Barić.