FZOEU privremeno zatvorio javni poziv za sufinanciranje EnU vozila pravnim osobama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, na svojim Internet stranicama objavio Obavijest o privremenom zatvaranju Javnog poziva za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama određenim kao korisnici sredstava Fonda 2018. zbog velikog broja zaprimljenih prijava.

Navedeni je Javni poziv objavljen na mrežnim stranicama Fonda 20. lipnja 208. godine, a razlog privremenog zatvaranja istog je činjenica da je ukupni iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru spomenutog Javnog poziva dosegnuo razinu od 200% ukupno raspoloživog iznosa financijskih sredstava.

U Obavijesti stoji da Fond od 3. srpnja 2018. godine od 10:00 sati do daljnjega više neće zaprimati i obrađivati nove zahtjeve i dopune zahtjeva za sufinanciranje. Također, Fond će po objavi ove Obavijesti donijeti Odluku o zatvaranju javnog poziva ukoliko utvrdi da su do trenutka objave Obavijesti iskorištena sva sredstva predviđena Javnim pozivom.

Nadalje, s obzirom na to da je utvrđeno kako određeni broj zaprimljenih zahtjeva ne sadrži potpunu dokumentaciju, postoji mogućnost daljnjeg zaprimanja zahtjeva sukladno uvjetima iz Javnog poziva o čemu će Fond obavijestiti objavom na mrežnim stranicama istoga.