FZOEU privremeno zatvara javni poziv za obnovljive izvore energije u kućanstvu

Dana 16. srpnja 2019. godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je da privremeno zatvara Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

Zbog velikog broja zaprimljenih prijava na Javni poziv fizičkim osobama građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u postojeće obiteljske kuće Republici Hrvatskoj koji je objavljen 26. lipnja 2019. godine u 9:00 sati na mrežnim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Javnog poziva dosegnuo je s danom 16. srpnja 2019. godine razinu veću od ukupnog raspoloživog iznosa financijskih sredstava.

Obzirom da je utvrđeno kako određeni broj zaprimljenih zahtjeva sadrži nepotpunu dokumentaciju obavještavaju sve zainteresirane podnositelje zahtjeva da Fond od 17. srpnja 2018. godine, od 16:00 sati do daljnjega neće zaprimati i obrađivati nove zahtjeve i dopune zahtjeva za sufinanciranje. Sva dokumentacija predana u poštanski ured ili pisarnicu Fonda prije navedenog termina smatrat će se dostavljenom unutar roka za zaprimanje dokumentacije.

Fond će po objavi ove obavijesti donijeti odluku o zatvaranju javnog poziva ukoliko se utvrdi da su do trenutka objave ove obavijesti iskorištena sva sredstva predviđena Javnim pozivom.

U protivnom, ukoliko ne nastupi završetak kalendarske godine, Fond će nakon utvrđenja iskorištenja sredstava, ponovno pokrenuti postupak zaprimanja zahtjeva.