Edukacije za prijavitelje kako uspješno realizirati svoje projekte energetske obnove zgrada javnog sektora

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, od srijede 16. svibnja 2018. godine, započinje s ciklusom provedbenih radionica za uspješne prijavitelje koji su već dobili odluku o financiranju svojih projekata energetske obnove u sklopu Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’.

Radionice će se održavati dva puta mjesečno u Velikoj dvorani Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulice Republike Austrije 14. u Zagrebu. Za radionice se ne zaprimaju prijave već će polaznici radionica biti direktno kontaktirani od strane Ministarstva. Svrha ovih radionica je pripremiti korisnike i provesti ih kroz procedure provedbe ugovorenih projekata. Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatske banke za obnovu i razvoj održat će prezentacije s naglaskom na proces provedbe projekta i izazova u provedbi.

Kontinuirana edukacija potencijalnih prijavitelja imerativ je Ministarstva od pokretanja prvih poziva 2015. godine. Do svibnja 2018. održano je 59 informativnih radionica na kojima je sudjelovalo gotovo 2.000 potencijalnih prijavitelja i korisnika projekata energetske obnove zgrada javnog i stambenog sektora.

Podsjećamo sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ da će se Poziv ponovno otvoriti za prijave s danom 4. rujna 2018. godine, a indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna. Točan iznos bespovratnih sredstava koji će biti na raspolaganju te točno vrijeme (sat) kada započinje zaprimanje projektnih prijedloga bit će objavljeni najkasnije 7 kalendarskih dana prije objave Poziva.

Više informacija o radionicama i terminima njihovog održavanja pročitajte putem navedene poveznice.