Edukacija “Google alati i napredno pretraživanje Interneta” u TICM-u

Želite li saznati kako stvoriti, podijeliti i urediti dokumente online? Na koji način efikasno koristiti Google tražilicu? Kako naći najbrži put do neke lokacije koristeći Google Maps? Naučite sve to, i usput se podsjetite na osnove e-mail komunikacije, sučelja i mogućnosti @gmail.com računa na edukaciji “Google alati i napredno pretraživanje Interneta” koja će se održati u četvrtak i petak, 3. i 4. listopada 2019. godine, od 9 do 12 sati, u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec (prostor bivše vojarne).

Danas kad tehnologije utječu na svaki aspekt našeg života digitalna pismenost je preduvjet za ravnopravnost. Većinu suvremenih poslova gotovo je nemoguće obavljati bez znanja o korištenju Google alata. Izrada, oblikovanje i upravljanje digitalnim dokumentima iziskuju dobro poznavanje tehnologije i vještinu korištenja alata koji u svakoj sljedećoj inačici dobivaju nove mogućnosti i time olakšavaju rad korisnicama.

Cilj edukacije je omogućiti većem broju ljudi korištenje digitalnih tehnologija. Edukacija je namijenjena svima onima koji žele maksimalno iskoristiti Google u svrhu lakšeg snalaženja na internetu i smanjenja troškova (navigacijskih sustava, cloud programa …).

PROGRAM EDUKACIJE

Program edukacije provest će se kroz pet modula, prema sljedećem rasporedu:

1. Google Chrome

korisne kratice i nazivi (preglednik, kartica, prozor, F11…)
upravljanje i promjena najkorisnijih postavki
dodavanje i upravljanje prečicama
upravljanje privatnošću – što drugi znaju o meni?
upravljanje s povijesti pretraživanja
odabir teksta / slike
prijevod
proširenja

2. Google Search

vrste rezultata kod pretraživanja
traženje pojma, slike, videa, dokumenta te upravljanje opcijama
pretraga prema slici

3. Gmail

osnovni pojmovi i mogućnosti Gmail-a
osnove e-mail komunikacije (što se smije / ne smije i kako se pravilno radi)
dodavanje uređivanje i upravljanje kalendarom
dodavanje uređivanje i upravljanje kontaktima

4. Google Maps

pretraživanje lokacije
traženje puta
kreiranje puta
spremanje i upravljanje pretragama

5. Find my phone

lociranje nestalog androida (mobitela)
uključivanje zvonjave na daljinu

Prijave na edukaciju, vrše se najkasnije do 30. rujna 2019. godine i to putem sljedeće POVEZNICE.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a broj sudionika ograničen je na 15. Poželjno je da polaznici imaju osnovna znanja rada na računalu.

Edukaciju organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Tijekom edukacije svakom polazniku bit će omogućeno korištenje osobnog računala i potrebnog softvera.

PREDAVAČ:

Tomislav Breznik, mag. oec, stručni suradnik u Odjelu za projekte u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. U sklopu projekta „Istakni se osvoji posao 2“ održava radionice pod nazivom „Osnovna i napredna informatička znanja“ s ciljem podizanja razine informatičke pismenosti kod nezaposlenih osoba.