Dani otvorenih vrata EU projekata u Centru znanja Međimurske županije

Ovim putem pozivamo Vas da iskoristite jedinstvenu priliku u petak 30. lipnja s početkom u 9 ili 11 sati i obiđite Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Metalsku jezgru i Međimursku palaču turizma u bivšoj vojarni u Čakovcu.

U subotu, 1. srpnja 2023. godine Republika Hrvatska obilježava desetu godišnjicu ulaska u Europsku uniju. Ovo je odlična prilika da korisnici EU sredstava u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao središnjim tijelom državne uprave za provedbu EU fondova u petak 30. lipnja i subotu 1. srpnja 2023. godine predstave javnosti dio rezultata ostvarenim financijskom podrškom Europske unije.

Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj realizirani su brojni projekti i ostvareni su značajni uspjesi, pri čemu je Međimurska županija u samom vrhu po efikasnosti korištenja EU fondova.

Jedan od ključnih razvojnih pothvata u proteklih petnaestak godina u Međimurju je ulaganje u revitalizaciju prostora bivše vojarne u Čakovcu i njegovo pretvaranje u Centar znanja Međimurske županije. U proteklih desetak godina na području Centra znanja investirano je desetke milijuna eura pri čemu je većina sredstava osigurana upravo iz EU fondova. Razvojni ekosustav Centra znanja danas čine JU za razvoj Me?imurske županije REDEATehnološko-inovacijski centar MeđimurjeTuristička zajednica Međimurske županijeMeđimurska energetska agencijaMeđimursko veleučilište u Čakovcu i drugi.

Dan otvorenih vrata EU projekata prilika je upoznati javnost s nekima od provedenih projekata u Centru znanja Međimurske županije. Budući da je provedenih projekata previše da bi svi mogli biti ravnopravno predstavljeni, ovom će prilikom detaljnije biti predstavljena tri projekta iz razli?itih oblasti – poduzetništva, znanosti i turizma i to projekt proširenja Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, projekt uspostavljanja Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec i projekt Attractour u okviru kojeg je uređena Međimurska palača turizma u kojoj djeluje Turistička zajednica Međimurja.


Otvorena vrata EU projekata u Centru znanja Međimurske županije održat će se u dva termina u petak 30. lipnja 2023. godine, a detaljni program događanja je u nastavku:

Prvi termin obilaska:

9:00 – 9:30 – Predstavljanje Centra znanja i TICM-a i obilazak prostora TICM-a rekonstruiranih sredstvima EU (potkrovlje zgrade TICM 1 i zgrada TICM 3), vodi Ivan Plačko, direktor TICM-a / lokacija: Multimedijalna dvorana Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a, Zgrada TICM 1 na adresi Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec).

9:30 – 10:00 – Predstavljanje rada i laboratorija Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec, vode zaposlenici Metalske jezgre / lokacija: objekt Metalske jezgre na adresi Bana Josipa Jelačića 22D, Čakovec) – predstavljanje rada i laboratorija. U Metalskoj jezgri bit će ukratko predstavljen i rad STEM udruga Međimurski informatički klub i Mladi informati?ki stru?njaci.

10:00 – 10:30 – Predstavljanje Međimurske palače turizma uz obilazak centra za posjetitelje i Ekomuzeja Međimurje malo, vode zaposlenici Turističke zajednice Međimurske županije vođeni direktorom TZM-a Rudijem Grulom / lokacija: Međimurska palača turizma na adresi Bana Josipa Jelačića 22E, Čakovec).

Drugi termin obilaska:

11:00 – 11:30 – Predstavljanje Centra znanja i TICM-a i obilazak prostora TICM-a rekonstruiranih sredstvima EU (potkrovlje zgrade TICM 1 i zgrada TICM 3), vodi Ivan Plačko, direktor TICM-a / lokacija: Multimedijalna dvorana Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje TICM-a, Zgrada TICM 1 (na adresi Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec)

11:30 – 12:00 – Predstavljanje rada i laboratorija Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec, vode zaposlenici Metalske jezgre / lokacija: objekt Metalske jezgre na adresi Bana Josipa Jelačića 22D, Čakovec) – predstavljanje rada i laboratorija. U Metalskoj jezgri bit će ukratko predstavljen i rad STEM udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatički stručnjaci.

12:00 – 12:30 – Predstavljanje Međimurske palače turizma uz obilazak centra za posjetitelje i Ekomuzeja Međimurje malo, vode zaposlenici Turističke zajednice Međimurske županije vođeni direktorom TZM-a Rudijem Grulom / lokacija: Međimurska palača turizma na adresi Bana Josipa Jelačića 22E, Čakovec)

Oba termina obilaska počet će zajedničkom prezentacijom u multimedijalnoj dvorani TICM-a. Ovisno o broju zainteresiranih postoji mogućnost da se dio obilaska napravi u grupama, no to će biti definirano na licu mjesta.

Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku da se osobno upoznaju s dosadašnjim ulaganjima u Centar znanja u bivšoj vojarni u Čakovcu.

 

Izvor: https://ticm.hr/