Objavljen Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran za 2021. godinu

U sklopu Saveza Alpe Jadran objavljen je Javni poziv za sufinanciranje projekata koji je otvoren od 01. lipnja do 30. rujna 2021. godine. Na Javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju.

Zainteresirani prijavitelji moći će svoj projektni prijedlog prijaviti na prijavnom obrascu koji se nalazi u privitku ovog Poziva, te koji je ujedno objavljen na službenoj web stranici Saveza Alpe Jadran, putem nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP) koje obuhvaćaju područja: Umjetnost i kultura, Prevencija nepogoda, Gospodarstvo, Energija i okoliš, Jednake mogućnosti, Europa, Zdravstvo, Inkluzija, Cjeloživotno učenje, Ruralni razvoj i etnička baština, Sport i Turizam.

U Smjernicama za provedbu projekata financijski podržanih od strane saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially Supported by the AAA) mogu se pronaći informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi, koje su objavljene u prilogu obrasca projektne aplikacije.

Po završetku procesa evaluacije projektnih prijedloga, održati će se sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran tijekom mjeseca listopada na kojemu će se odlučivati o projektnim prijedlozima koji će biti odobreni za sufinanciranje.

Pozivaju se sve zainteresirane organizacije s područja Međimurske županije, koje planiraju provedbu projekta koji je u skladu s kriterijima Saveza Alpe Jadran, da prijave svoje projektne prijedloge.

Sve projektne prijave moraju biti poslane odgovornoj Tematskoj koordinacijskoj točki (TCP) zaključno do 30. rujna 2021. godine do 23,59 sati. Adrese TCP-a navedene su na prijavnom obrascu kao i na sljedećoj web poveznici: http://alps-adriatic-alliance.org/organization-and-addresses/thematic-coordination-points/.

Prijavni obrazac možete pronaći s desne strane ove objave u odjeljku dokumenti. Također, uz tekst poziva i prijavni obrazac, na sljedećoj web poveznici http://alps-adriatic-alliance.org/downloads/ možete pronaći Smjernice za provedbu projekata financijski podržanih od strane Savez Alpe Jadran, Pravilnik o organizaciji i radu te Strategiju geografskog područja Alpe-Jadran do 2027.